details
Match criteria
Regio
  • Utrecht
Functiegroep
  • Finance
Dienstverband
  • Vast
Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Teamlead Projectcontrol

Functie omschrijving

Strukton Infrastructure Specialties is onderdeel van Strukton en realiseert projecten in de civiele infrastructuur, specifiek op het gebied van rail-civiel, bruggen, tunnels, sluizen en vaarwegen. Strukton zit in een boeiende fase van verandering en zoekt de juiste mensen om de change agenda vorm te geven. Onderdeel hiervan is uitbreiding van de projectcontrol functie met als doel de projecten optimaal aan te sturen en daarnaast projectcontrol naar een hoger niveau te tillen. Mocht jij ideeën hebben over hoe projectcontrol er uit zou moeten zien en hoe processen, technologie en data hierin samenkomen dan is dit een uitgelezen kans. Er zal naast de reguliere projectcontrol verantwoordelijkheden voldoende ruimte zijn om verbeterprojecten te initiëren en op te pakken. De rol heeft een sterk stakeholder management component naar onder andere de projectverantwoordelijken en het lokale management.

Dit ga je doen
De rol heeft drie pijlers. Enerzijds zal je teamlead zijn van een groeiend team met op termijn naar verwachting vijf projectcontrollers, met het mandaat om een flinke kwaliteitsslag te maken. Anderszijds zal je als meewerkend voorman verantwoordelijk zijn voor de financiéle beheersing en controle van een complex project. Tenslotte zal je in de rol van zogenoemde change manager je visie omtrent projectcontrol aanwenden om een sterk project control framework neer te zetten. Hieraan gekoppeld zijn zaken als het inrichten van processen, het implementeren van systeemoplossingen en het uitbouwen van de rol van businesspartner.

Een greep uit de verwachte werkzaamheden

  • Je zorgt voor de (dagelijkse) aansturing van de projectontrollers binnen de business unit Infrastructure Specialties. Daarbij heb je een inhoudelijke afstemming met projectcontrollers over de taakverdeling en het bewaken van deadlines.
  • Je bent verantwoordelijk voor het beheren van de administratieve organisatie (financiële, economische en administratieve systemen) zodanig dat processen effectief, efficiënt en consistent verlopen binnen de projecten van de business unit Infrastructure Specialties.
  • Je treedt op als sparringpartner van de eindverantwoordelijken binnen de projecten en adviseert gevraagd en ongevraagd aan betrokkenen op strategisch niveau. Je levert vanuit een financiële invalshoek een bijdrage aan het te voeren beleid.
  • Je pakt namens de business unit Infrastructure Specialties een voortrekkersrol binnnen het programma ter optimalisatie van de organisatiebrede projectcontrol en levert een actieve bijdrage aan stuurgroepen hieromtrent.
  • Je draagt bij aan diverse thema’s, waarbij je kunt denken aan rapportage vraagstukken, optimalisatie in de financiële inrichting van processen en systemen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van geldstromen en het opstellen van liquiditeitsprognoses ten behoeve van de beheersing van de kasstroom van de projecten

Wat kan je verwachten van Strukton

Bij Strukton heerst een open en informele sfeer, waarin we elkaar motiveren en uitdagen om het beste uit onszelf en het werk voor de klant te halen. We hechten waarde aan jouw persoonlijke en professionele groei, daarom bieden we mogelijkheden voor diverse opleidingen en cursussen om jouw succes te waarborgen. In deze rol werk je zowel op projectlocaties als op het hoofdkantoor in Utrecht met mogelijkheid tot hybride werken.
Wat verwacht Strukton van jou
Je bent iemand die van afwisseling houdt, want bij ons is geen dag hetzelfde. Jij kunt daarom snel handelen, je bent alert en actiegericht. Wij zijn op zoek naar een echte teamspeler, die eveneens goed zelfstandig kan werken. Daarnaast ben je assertief en wil je je graag verder ontwikkelen.

Wat verwacht Strukton van jou

  • Je bent iemand die van afwisseling houdt, want bij ons is geen dag hetzelfde. Jij kunt daarom snel handelen, je bent alert en actiegericht. Wij zijn op zoek naar een echte teamspeler, die eveneens goed zelfstandig kan werken. Daarnaast ben je assertief en wil je je graag verder ontwikkelen.
  • Verder
  • Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding in finance, bedrijfseconomie, bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied.
  • Heb je minimaal 8 – 10 jaar werkervaring binnen het domein priojectcontrol, waarbij je (onder andere) complexe projecten onder je hoede hebt gehad.
  • Bezit je leiderschapskwaliteiten, waarbij daadwerkelijke leidinggevende ervaring een pre is.
  • Heb je sterke analytische vaardigen en oog voor detail.
  • Heb je ervaring met het gebruik van ERP systemen en Excel.
  • Heb je goede communicatieve vaardigheden.

Categorie

Permanent

Locatie

Utrecht

Van Hay gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.